Begeleiding thuis
Ambulante begeleiding
Ambulante begeleiding biedt begeleiding in de thuissituatie. Ambulante begeleiding is er voor thuiswonende kinderen en jongeren met een lichtverstandelijke beperking en voor volwassenen met een lichtverstandelijke beperking die zelfstandig of begeleid wonen.
De begeleiding stemmen we af op de ondersteuningsvragen van het kind/jongere of volwassene. Het werken aan zelfredzaamheid, zelfstandigheid, het aangaan van sociale contacten, het verwijzen naar andere instanties en meegaan naar gesprekken van school/werk/dagbesteding en andere instanties staan centraal.
Ook biedt ambulante begeleiding opvoedondersteuning voor ouders met een verstandelijk beperkt kind. De begeleiding stemmen we af op de ondersteuningsvragen van ouders. Het werken aan ‘Hoe begeleid ik mijn kind?’ staat centraal.
-
Wat zijn de mogelijkheden binnen ambulante begeleiding?
Ambulante begeleiding is mogelijk vanaf 1 uur per week. Dit is afhankelijk van de indicatie die de cliënt heeft of krijgt toegewezen. Wij werken met WLZ (pgb), WMO en jeugdwet indicaties. Tijdens het intakegesprek worden de zorgvragen verhelderd en wordt er gekeken of wij aan de zorgvragen kunnen voldoen. Vanuit daar wordt er een begeleider aan de desbetreffende cliënt gekoppeld. Als er op dat moment een wachtlijst is, wordt de cliënt op de wachtlijst geplaatst.
De ambulante begeleiding heeft nauwe contacten met instanties die ook bij desbetreffende cliënt zijn aangesloten. Hierdoor wordt er steeds goed gekeken en geëvalueerd of de zorg voldoende is. Dit wordt ook intern in het team besproken en eventueel met de gedragsdeskundige.
-
Zorg, wens en behoefte
Tijdens het intakegesprek worden de wensen en begeleidingsbehoeften besproken. Afspraken die gemaakt worden, worden vastgelegd in het ondersteuningsplan. Dit plan wordt jaarlijks geëvalueerd.
Vind je hier niet wat je zoekt?
Neem dan contact met ons op. Onze collega’s van het zorgbureau helpen je graag verder.